OBJECTIUS
La campanya va anar adreçada a escolars del Raiguer i de Palma: Coneixement de les plantes de l’entorn natural –que sempre s’han fet servir per varietat d’usos alimentaris, domèstics, medicinals…– Coneixement del medi marí, espècies de flora i fauna del medi costaner. Prendre consciència de la importància que tenen els problemes ambientals actuals (generació de residus, contaminació, canvi climàtic, efecte hivernacle, consum, etc.)
Promoure la sensibilització dels participants en la conservació i respecte pel medi ambient. Coneixement del reciclatge de les aigües residuals de Mallorca, a més de la importància de donar-lis una segona vida.
DESENVOLUPAMENT
Es van editar les revistes “Plantes d’un temps”, “Balears i la mar” i “La Terra que ens queda”. Es realitzaren sis sortides escolars a Ses Fonts Ufanes per conèixer les plantes del nostre entorn. Es van fer cinc sortides a Son Serra de Marina (Santa Margalida) per conèixer l’entorn marí i la seva problemàtica d’avui en dia. I es van realitzar tres sortides a les Llacunes de Can Figuera (Binissalem) per conèixer la problemàtica dels residus, contaminació atmosfèrica, contaminació hídrica… el canvi climàtic en si mateix provocat per l’espècie humana; també reflexionar que qualsevol petita acció que es faci entre molts es converteix en una gran acció.
Com els darrers anys, es va dur a terme un concurs de dibuix i redacció sobre els temes tractats. El dia 3 de juny es lliuraren els premis als 11 millors dibuixos i a les 9 millors redaccions de totes les escoles que participaren en les activitats. A més d’un premi especial a una nina de 1er. curs d’Alaró per la seva implicació i les seves reflexions durant el dia de l’activitat.
REVISTES
Edició de 750 revistes de “Plantes d’un temps”, 750 revistes de “Balears i la Mar” i 750 revistes de “La Terra que ens queda”.
PARTICIPANTS
En aquesta edició van participar escoles de la mancomunitat del Raiguer i de la zona de Palma, fent un total de 750 nins.