OBJECTIUS
Coneixement de l’entorn marí, espècies de flora i fauna del medi costaner. Donar a conèixer als escolars l’entorn natural més proper: animals i plantes. Promoció del respecte pel medi ambient. Sensibilització dels participants. Conscienciació ambiental per al desenvolupament de bones pràctiques en el medi natural i la sostenibilitat.
DESENVOLUPAMENT
Es van editar les revistes “Balears i la Mar”, “Plantes de garriga” i “Endemismes”. Es realitzaren 10 sortides a Son Serra de Marina (Santa Margalida) per a l’activitat de Balears i la Mar, per conèixer l’entorn marí i la seva problemàtica d’avui en dia. La resta de sortides, corresponents a les activitats d’Endemismes, Plantes de garriga i La Terra que ens queda, es realitzaren a l’entorn de les Llacunes de Can Figuera (Binissalem). Les plantes de garriga, tan pròpies de la mediterrània, són úniques i molt presents en tot l’arxipèlag; és important conèixer-les i estimar-les.
A la vegada, l’institut de Binissalem (amb alumnat de Binissalem, Consell i Alaró) participà en la neteja de microplàstics i altres residus de la zona protegida de Son Serra de Marina: zona dunar, el salobrar, platges, tenasses i zones rocoses. Els tres dies en què es realitzà aquesta activitat s’ompliren 48 bosses de 100 litres, a més de residus voluminosos.
Com l’any anterior, es va dur a terme un concurs de dibuix i redacció dedicat exclusivament a la revista Balears i la Mar. El dia 8 de juny es lliuraren els premis als 6 millors dibuixos i a les 6 millors redaccions, a més d’un premi especial per a una nina de l’institut per la seva constància i sentiment a l’hora de netejar la costa.
REVISTES
Edició de 2.000 revistes de “Balears i la Mar”, 500 de “Plantes de Garriga” i 500 “d’Endemismes de les Illes Balears”
PARTICIPANTS
Un total de 1.080 nins dels pobles de Binissalem, Marratxí, Inca, Mancor de la Vall, Lloseta, Llubí i Biniamar.